Je bekijkt nu De cop 26 – Evenement 31/10

De cop 26 – Evenement 31/10

Volgens VN-deskundigen op het gebied van klimaatverandering (IPCC) staat de mensheid aan de vooravond van cataclysmische klimaatveranderingen. Over de hele wereld nemen droogtes, watertekorten, overstromingen en branden toe (verschrikkingen en watertekorten in Madagaskar, de Sahel en Iran, branden in het Amazonegebied, Californië, Canada,Griekenland,Turkije Frankrijk…,
overstromingen in België, Duitsland, China… .) Sinds 3 jaar organiseert Rise for Climate Belgium regelmatige en soms massale klimaatmobilisaties in Brussel om druk uit te oefenen op de Belgische en Europese politieke wereld om het Akkoord van Parijs af te dwingen. en te eisen:
Een meer restrictieve Europese klimaatwet Teken hier onze petitie
http://change.org/LoiClimat
Het einde van de subsidies voor fossiele brandstoffen en de bevordering van hernieuwbare energiebronnen. Opname van 100 oplossingen om de klimaatverandering te keren. Belasting op financiële transacties om een financieel-klimaatpact te financieren (ambitieuzere Green Deal) Nee tegen de Energiehandvestverdragen en EU Mercosur
Een ander Europees landbouwbeleid, De erkenning van de ecocide voor de Amazone …
In het kader van de COP 26 (de wereldtop over klimaatverandering) in Glasgow van 31 oktober tot 12 november, organiseert Rise for Climate Belgium op zondag 31 oktober een grote burgermars in Brussel. Wij roepen burgerbewegingen en organisaties over de hele wereld op om op deze dag in alle grote steden van de planeet te demonstreren voor de opening van een beslissende COP. . Vanaf het begin van de COP zijn massale demonstraties nodig om direct druk uit te oefenen op leiders over de hele wereld. Merk op dat op zaterdag 6 november een grote demonstratie zal worden gehouden in Glasgow en dat er ook wordt opgeroepen tot gedecentraliseerde acties. Om de druk constant te houden, stellen we ook voor om deze wereldwijd gecoördineerde evenementen minstens op de eerste zondag van elke maand te laten doorgaan. Voor deze COP 26 willen we een revolutie in klimaatactie, zodat alle oplossingen die al 30 jaar door wetenschappers worden voorgesteld, snel kunnen worden toegepast. Volgens de VN hebben momenteel 2,2 miljard mensen geen toegang tot drinkwater en sterven er elk jaar 1,2 miljoen aan, 700 miljoen mensen lijden honger en 7 miljoen sterven eraan. Door de verstoring van de watercyclus zal de klimaatverandering dit bloedbad nog verergeren. Om deze waterschaarste en oorlogen te voorkomen, willen wij dat water, de bron van het leven, als een gemeenschappelijk goed van de mensheid wordt beschouwd en dat de hele wereldbevolking toegang krijgt tot dit fundamentele recht. Wij steunen de campagne van de Agora van de Bewoners van de Aarde
https://www.pressenza.com/…/launching-of-the-campaign…/
Tot slot willen wij dat er miljoenen banen worden gecreëerd om deze klimaat- en waterrevolutie tot stand te brengen

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)