Rise for climate Belgium is een onpartijdig burgercollectief. Het lobbyt bij de Belgische regering en de Europese instellingen om dringende en radicale maatregelen te nemen om de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering te bestrijden.

Volgende actie : 11/11 - No MERCOSUR - 12u -Europees Parlement

De Jiboiana Association brengt vijf inheemse leiders en activisten naar Brussel om hen bewust te maken van hun rol bij het behoud van de natuur. Het zijn Huni Kuin, Pataxó, Karaja en Munduruku.

Inheemse volkeren behouden 80% van de biodiversiteit. De mensheid is niet gescheiden van de natuur, maar maakt er een integrerend deel van uit.
In Brazilië wil president Jair Bolsonaro de Nationale Wet PL490 aannemen, die de bescherming van inheems land wil opheffen en het land open wil stellen voor economische exploitatie.
Dit wetsvoorstel maakt deel uit van een groter internationaal project: MERCOSUR. Dit project beoogt in grote lijnen de ontbossing van natuurgebieden voor de bouw van enorme veehouderijen, sojamonoculturen, producten van lage kwaliteit die vervolgens tegen lage prijzen in Europa worden verkocht – met rampzalige gevolgen voor onze gezondheid, onze boeren en boerinnen, en natuurlijk voor de planeet…
Als deze nationale en internationale wetsvoorstellen worden geratificeerd, zal er binnen 20 jaar geen Amazone of cerrado meer zijn.
Dus op 11 november, om 12:00 uur, zullen de Jiboiana Vereniging, Floresta TV, Rise for Climate, Espirito Mundo, u ontmoeten voor het Europees Parlement om te protesteren tegen dit verdrag.

Kom met je plakkaten, slogans, je vreugde en je woede.

Dank u voor uw deelname aan onze Mars voor het klimaat 31/10 !

U kunt ons nog steeds helpen door ons te steunen via Growfunding.

Act met ons voor het water en het klimaat

De mensheid staat op de rand van een cataclysmische klimaatuitval. Wij willen dat de Europese en wereldleiders de Overeenkomst van Parijs respecteren voordat de aarde onleefbaar wordt! 
Wij hebben georganiseerd een massale marsh op 31 oktober om onze verkozen vertegenwoordigers en de regeringen van de wereld die aanwezig zijn op COP26 tot actie te bewegen. 

Dank u

Kim Lê Quang

Co-Leader Rise For Climate Belgium

De artist Getch

Co-Leader Rise For Climate Belgium

Dank u voor de steun van Artisten

Springclean
Helora Rose
Livio Hans

Doowy
Tom White Shoes

Saule
Laura Crowe and him

Konoba
Getch
Maria Palatine
Maracatu Batuque Das Aguas 

Ben’do
Charlotte
Jean-Luc Fonck
EJ Eyre

 

Klimaatdorp

Aan het eind van de tocht (31/10)  ontdekte u een inspirerend klimaatdorp. Mooie initiatieven ! 

Deze acties worden georganiseerd en geïnitieerd dankzij de energie van geëngageerde vrijwillige burgers