20 februari 2019 : BEKENDMAKING VAN DE EUROPESE RAAD

De Europese Raad heeft officieel aangekondigd dat een van de eisen van Rise for Climate (Stijging voor het klimaat) zal worden gerespecteerd. Op de volgende Europese top op 21 en 22 maart 2019 zullen de lidstaten het probleem van de klimaatverandering goed aanpakken. 
Dit is een eerste overwinning voor de burgers die zich de afgelopen maanden massaal hebben gemobiliseerd. 
Uiteraard zullen wij zeer aandachtig luisteren naar de aankondigingen van de staatshoofden en regeringsleiders, van wie wij niet alleen maar beloften verwachten, maar ook echte toezeggingen die officieel de aanzet geven tot een rechtvaardige ecologische overgang.
Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de mobilisatie van de burgers en het werk van de NGO’s. De Commissie is van mening dat het niet mogelijk zou zijn geweest om dit te doen zonder de mobilisatie van de burgers en het werk van de NGO’s. De Commissie is van mening dat het niet mogelijk is om de doelstellingen van het programma te verwezenlijken. De burgerlobby Rise For Climate is van plan het werk van de politieke interpellatie uit te voeren en zal niet opgeven. 

January 27, 2019!

On 2 December 2018, there were more than 70,000 people in the streets of Brussels!

KLIMAATCOALITIE.BE

BXL1.BE

LA-CROIX.COM

On November 3, 2018, preparations for the march:

BXL1.BE

On 8 September 2018, the start of the Belgian climate